További programok, szolgáltatások


– Túraszervezés
Gyalogos, kerékpáros és autóbuszos túrák, valamint kirándulások szervezése. Gyalog és kerékpárral erdei ösvények élvezetes lejtőin, emelkedőin ismerhetik meg a Karancs-Medves vidékének csodálatos természeti és kultúrtörténeti látnivalóit. Az autóbuszos kirándulások lehetőséget adnak arra, hogy Nógrád megye egyéb nevezetességeit, valamint a szlovák határ mentén lévő történelmi várakat is megismerjék a táborozók. Igény esetén túravezető segíti a környék gyalogos felfedezését.

– Kézműves foglalkozások

A vendégház kialakításának és a hozzá tartozó parkosított környezetnek köszönhetően zárt, illetve szabadtéri programként is megvalósíthatók a foglalkozások. A kézműves programok szervezésében és megvalósításában igény esetén segítséget biztosítunk. Művészeti programok szervezésében, lebonyolításában partnereink: Ceredi Nemzetközi Művésztelep és a Ceredi Művészeti Alkotótábor.

– Sátorozás
A vendégház parkosított környezetében lehetőség van több sátorhely kialakítására is.
Cered négy tóból álló tórendszere nem csak a horgászok, hanem a kirándulók kedvelt pihenőhelye is. A négy gáttal megépített, közel 900 méter hosszú horgásztó-rendszer a mellette lévő fenyvesekkel igazán kellemes kikapcsolódást kínál egy esti sátortáborhoz is a csillagos ég alatt.
– Szabadtéri főzés
A vendégház udvarán minden feltétel adott ahhoz, hogy biztonságos körülmények között bográcsozhassanak, nyársalhassanak vagy grillezhessenek a vendégek. A tűzgyújtáshoz szükséges tüzelőanyagról is gondoskodunk, igény esetén a sütéshez, főzéshez szükséges alapanyagok beszerzésében, valamint az étel elkészítésében is segítünk.

– Nyári szabadidős táborok
A tavaszi, őszi és a nyári szünetben lehetőség van több turnusban indított szabadidős tábor megszervezésére is. A szabadidős tábor hatalmas élmény a gyermekeknek és nagy segítséget jelent a szülőknek. A vendégház és környéke alkalmas tematikus programok, egyebek között kézműves, művészeti, gyermek- és ifjúsági és sporttáborok, valamint erdei iskolák megszervezésére is. A táborozás ideje alatt napi háromszori, illetve kétszeri étkezést biztosítunk a szomszédos Négy Tó Panzió éttermében.

– Szabadidős kínálat:
Wi-fi, gyermekjátszótér, labdajátékok, sportpályák, tornaterem, kerékpárkölcsönzés

– Hagyományőrzés
A Palócföld keleti részén fekvő Cereden még mindig őrzik a palóc világ hagyományait. A Tájoló Vendégházban lehetőséget biztosítunk arra, hogy az érdeklődők megismerkedjenek a palóc ételek elkészítésével és a településen élők mindennapjaival az állattartás örömeivel. Igény esetén lehetőség van állatsimogató-látogatásra is.